miercuri, 9 septembrie 2009

Drept cu internetul

    Dragi prieteni, mi-am propus ca acest articol sa fie un mic ghid pentru justitiabilii internauti si nu numai.

    Daca v-ati saturat de asteptat la cozi pe la birourile de informatii ale instantelor judecatoresti, sau vreti sa vedeti cu ochii dumneavoastra ce este stipulat intr-un anumit act normativ, ori doriti sa aflati informatii desprea anumite societati comerciale, va poate ajuta internetul cu nenumaratele sale resurse gratuite sau contra-cost .

    Eu vi le voi prezenta pe cele gratuite, multe dintre aceste site-uri putandu-va oferii mai multe informatii daca platiti . Dar sa terminam cu introducerea si sa vedem care ar fi intrebarile la care puteti primi raspunsul online .

   Doriti sa stiti cand are termen de judecata dosarul dumneavoastra, ce s-a dispus la termenul anterior sau solutia data in acesta ? Nimic mai simplu, dati un click aici . Trebuie sa alegeti intai judetul, apoi instanta la care aveti dosarul. Dupa ce vi s-a deschis pagina instantei respective, dati click pe caseta “dosare” din dreapta paginii, urmand apoi sa cautati dosarul dupa numarul acestuia sau dupa numele uneia dintre parti . Sa nu fa faceti porbleme daca site-ul se incarca mai greu, fiindca acesta s-a adaptat la mersul justitiei . Pentru dosarele aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, click aici 

    Vreti sa cititi un anumit act normativ ? Dati un click aici si cautati legea, ordonata, hotararea sau alt act care va intereseaza . Mentionez ca acestea nu sunt actualizate la zi, actualizarea avnd-o la dispozitie doar abonatii site-ului . Dar cu putina rabdare se poate rezolva acesta problema, accesand repertoriul legislativ ( si dand click pe de unde puteti afla cate madificari a suferit actul normativ in cauza, si datele actelor modificatoare .

    Va intereseaza elementele de identificare ale unei societati comerciale, adica sediul, J-ul si CUI-ul ? Puteti incerca sa le aflati gratuit de pe site-ul ONRC, dand click aici . Daca vi se cere username si parola, tastati "guest" in ambele chenare. In conditiile in care doriti sa stiti daca impotriva acelei societati a fost deschisa procedura insolventei, puteti alfa din Buletinul procedurilor de insolventa, accesand din coloana de pe partea stanga, "Servicii BPI" iar apoi "Persoane publicate BPI" .

    Daca doriti sa fiti la curent cu noile aparitii legislative, ca un cetatean care se respecta si n-are ce face, puteti accesa site-ul Monitorului Oficial, avand acces gratuit la ultimele aparitii .


   Nu in ultimul rand, daca sunteti interesati de organizarea sistemului judiciar roman, de adrese ale instantelor de judecata, ale parchetelor, ale executorilor judecatoresti, ale avocatilor, ale expertilor judiciari si nu numai, puteti accesa site-ul Consiliului Suprem al Magistraturii dand un click aici .

   Pentru jurisprudenta si alte informatii juridice, mai puteti accesa urmatoarele site-uri : http://www.jurisprudenta.org/ ; http://www.just.ro/ .

   In incheiere, sper ca acest mic ghid sa va fie de folos iar in viitor sa il dezvolt.

    Pe curand !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu